ORDIS

BANDERA

Bordis

Descripció

Bandera apaïsada, de proporcions dos d’alt per tres de llarg, vermella, amb una bordura groga d’amplada d’1/6 de l’alt del drap, carregada a cada angle d’un roc blau d’altura d’1/7 i separat dels extrems per 1/42; el camper vermell carregat de dues espigues estilitzades d’ordi de color groc paral·leles entre si i col·locades, la primera damunt la diagonal que va des de l’angle superior del pal fins al principi del 3r terç de la part inferior del drap, i la segona damunt la diagonal que va des del principi del 2n terç de la part superior del drap fins l’angle inferior del vol.

Significat

Bandera heràldica, col·locant les espigues en diagonal per fer-les més visibles.. Les espigues d’ordi són un senyal parlant al·lusiu al nom de la localitat. Els rocs d’atzur  són les armes dels Rocabertí, comtes de Peralada, que eren els senyors del poble.

  • Proporcions: 2:3
  • Data d’aprovació: 21-JUN-1995
  • Data de publicació al DOGC: 12-JUL-1995
  • DOGC núm.: 2074
  • En ús
COLORS FIAV PANTONE (PROPOSTA ACV) OFICIAL
Vermell R 186 C No
Groc Y 109 No
Blau B 280 No

ESCUT

Blassonament: Escut caironat: de gules, 2 espigues esfullades d’ordi d’or; la bordura d’or carregada de 4 rocs d’atzur, un a cada angle del cairó. Per timbre una corona mural de poble.

Data d’aprovació: 4-AGO-1987
Data de publicació en el DOGC: 14-SEP-1987
DOGC núm.: 889

ENLLAÇOS

Entitats

LOCALITZACIÓ

Nom: Ordis

Àmbit territorial: Girona

Comarca: Alt Empordà

Gentilici: ordienc/ordienca

Altres entitats territorials: