ALT ÀNEU

BANDERA

Baltaneu

Descripció

Bandera apaïsada, de proporcions dos d’alt per tres de llarg, quarterada en creu damunt del 1r terç de la llargària, els campers superior del pal i inferior del vol vermells, i els altres dos blancs. Paral·lelament els angles dels eixos de les divisions, quatre escaires d’amplada d’1/18 de l’alçària, i separats d’aquests per la mateixa distància, de color groc el superior del pal i l’inferior del vol, de color porpra el superior del vol, i verd l’inferior del pal.

Significat

Les elements i colors de l’escut d’aquest extens municipi pirinenc, format el 1970 amb la unió de quatre de precedents: València d’Àneu, Pallars, Isil, Sorpe i Son, es transformen a la bandera en quadrats i rectangles superposats..

  • Proporcions: 2:3
  • Data d’aprovació: 23-AGO-1995
  • Data de publicació al DOGC: 6-SEP-1995
  • DOGC núm.: 2098
  • En ús
COLORS FIAV PANTONE (PROPOSTA ACV) OFICIAL
Vermell R 186 C No
Blanc W Blanc No
Verd V 362 No
Groc Y 109 No
Porpra P 253 No

ESCUT

Blassonament: Escut caironat quarterat: 1r. de gules, un castell obert d’or acompanyat de 3 palles d’or posades en banda a cada costat; 2n. d’argent, un agnus Dei ajagut reguardant de porpra nimbat d’or portant una banderola de gules carregada d’una creu plena d’argent i amb l’asta creuada d’or; al 3r, d’argent, un isard arrestat contornat de sinople; i al 4t, una creu patent tripartida d’or. Per timbre una corona mural de poble.

Data d’aprovació: 14-DES-1989
Data de publicació en el DOGC: 12-GEN-1990
DOGC núm.: 1241

ENLLAÇOS

Entitats

LOCALITZACIÓ

Nom: Almatret

Àmbit territorial: Lleida

Comarca: Pallars Sobirà

Gentilici: d’Alt Àneu

Altres entitats territorials: Mancomunitat Municipal de les Valls d’Àneu